5. Niğde Gastronomi Festivali sona erdi
Niğde Belediyesi tarafından "Şehrin Kalbi Gastronomi Festivali’nden Atacak!" sloganıyla düzenlenen 5. Niğde Gastronomi Festivali, 17-23 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen programın ardından sona erdi.
Festival, Türkiye'den ve dünyanın farklı bölgelerinden gelen 300 civarında şef, 10 farklı ülkeden 60 temsilci şef ve çok sayıda üniversite/lise öğrencisi ile gastronomi zirvesine ev sahipliği yaptı. Ziyaretçiler, Niğde'nin Coğrafi İşaretli lezzetlerinin yanı sıra, uluslararası şeflerin gerçekleştirdiği atölye çalışmaları ve mutfak gösterileriyle farklı kültürlerin lezzet perspektiflerini keşfettiler.
17-19 Ekim tarihleri arasında, WACS (Dünya Aşçılar Birliği) standartlarında puanlamaların uygulandığı yarışmalar düzenlendi.
Festival boyunca Nevin Halıcı, Emine Beder, Haldun Tüzel, Bedri Usta (Bedrettin Aydoğdu), Mahmut Dolmacı, Şef Gani Çağlar Sandıkkaya ve MasterChef Esra Tokeli gibi isimler, söyleşi, panel ve workshop programları gerçekleştirdi.
Festivalin tamamlanmasının ardından değerlendirme yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, şunları kaydetti:
"Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz Gastronomi Festivali, şehrimizin tarihini, kültürünü ve eşsiz mutfağını tüm Türkiye'ye ve dünyaya en güçlü şekilde tanıtma fırsatı oldu. Binlerce misafirimizi ağırladık, ulusal ve uluslararası önemli iş birlikleri kurduk. Lezzetin, kültürün ve müziğin buluştuğu büyük şölenin başarısında emeği geçen başta Niğde Valiliği, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Ticaret Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Patates Araştırma Enstitüsü ve Gastro Niğde Derneği olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Niğde'nin potansiyelini bir kez daha kanıtladık.”
Hibya Haber Ajansı